Sunny'nin en yeni DVD oynatıcılarından olan SNY-4002 modelini geçen gün inceleme imkanım oldu. Öncelikle cihazın çok şık bir tasarımının olduğunu söylemeliyim.


« önceki yazı Cep Telefonu Şarjını Manyeto ile yapan radyo |
sonraki yazı » SONY VRD-MC5 Taşınabilir DVD Player |


dvd player da divx player da hiç almadım. ancak almayı düşünüyorum.
Altyazı büyüklüğü oldukça tatminkar ve altyazıların altında okunabilirliğe olumlu katkısı olan yarı-saydam bir band çıkıyor.
acaba bu saydam kısım tamamen kaldırılabiliyor mu? ya da bu iş hep böyle mi?
Yarı-saydam bandı kaldırma imkanı yok. Benim şahsi kanaatim o bandın işe yaradığı yönünde; özellikle beyaz ya da çok açık renkli zeminlerde beyaz altyazıların okunabilirliğine olumlu katlı yapıyor.

bunun gibi divx playerlar zaten piyasada bulunmakta. önemli olan usb versiyonu kaç. (USB : 1.1 yada 2.0)
Sunny marka beğenmiyorum.Özelliklere baktığınızda bir sürü sey göze çarpıyor.Ama sunny marka ürünler fazla hoşuma gitmiyor.
[elamshin] arkadaşım, DivX filmler AVI formatında (çoğunlukla AVI ancak DivX 6.0'la birlikte .DIVX formatı da çıktı) oluyor, altyazılar ise düz metin dosyaları olan .SRT .SUB .SMI gibi formatlarda oluyor. Film dosyası ile altyazı dosyası her zaman uyumlu/eşzamalı olmayabilir, bu durumda PC'de uygun bir yazılımla (ben TimeAdjuster kullanıyorum) bu eşzamanlama işlemi yapılıp sonra bu tip cihazlarda izleyebilirsiniz. Eğer film ve altyazı eşzamanlı değilse, bu cihazlarda bunu düzeltmek için yapabileceğiniz birşey yok.
[novazar] arkadaşım, cihazın USB1.1 mi yoksa USB2.0 mı olduğuna dair bilgi yok kitapçıklarında. Ancak sizinle bu konuda kendi deneyimimi paylaşabilirim. Bundan önce Philips DVP5960 kullanmıştım, bu cihazda aynen bu yazıya konu olan Sunny SNY-4002 gibi USB desteği olan bir cihaz (SNY-4002'den farklı olarak kart okuyucusu yok). DVP5960'da USB'den izlerken takılan yüksek bit-oranlı filmleri SNY-4002'de problemsiz izleyebildim.
Sunny alanın kelebek kadar aklı yoktur diyebilirim. Az önce bir servisini aradım ve bir yıl önce aldığım SJ 2903 ile ilgili bir soru sordum. Modeli tanımadıklarını belirterek merkez servise yönlendirdiler. Merkez serviste yaklaşık 10 dakikalık bir trafikten sonra birine ulaştığımı sandığımda yerinde olmadığını öğrendim. Telefon bıraksam beni arar mısınız dediğimde ağabey burdan dışarı çıkış yok! cevabını aldım. 10 dakika sonra tekrar arayacağım bakalım. Böyle bir servis anlayışı yüzünden Sunny markalı ürünlere benim gibi saldırıp sonra pişman olmanızı istemem doğrusu. Sorduğum soru internetten bile yayınlanması gereken yazılım güncellemesi bilgisi gibi çok basit bir soruydu.
Ayrıca altyazının arkasına bant gelmesi yerine vestel ve philipslerde gördüğüm gibi fontun kenarlarının siyahlatılarak görünürlüğünün arttırılması çok daha efektif, göze hoş gelen ve beyaz zeminlerde bile okunurluğu arttıran bir uygulamadır. Eminim bunun gibi basit bir olayın bile değiştirilmesine gerek duymayacaklardır. Ama bununla yaşamayın başka markalar nasıl çözüyor nasıl zevkli izleniyor ona bakın derim. Bunların altyazı desteği var diye sattıkları cihaz yüzünden 1 senedir altyazılı film izleyemiyorum.(yazlıkta oluyor). Fakat iyi yönü de yok mu? Var tabi qpel denilen oynatılamayan filmleri dahi oynatıyor ama donanımın iyi olması sorun değil yazılım desteği sıfır. Zaten adam gibi yazılım desteği verseler kimse cihaz değiştirmez bunlar da aç kalır. Öteki telefon görüşmemi saat 6 dan önce yapmaya çalışacağım bakalım beyefendiler gitmezlerse öğreneceğiz güncelleme muhabbetini.
Sayın [ozdek], "Sunny alanın kelebek kadar aklı yoktur" yazmışsınız, ben sizin söylediğiniz bu gruba giriyorum demekki ;-) Ben şu anda kadar Vestel, Philips, Schaub Lorenz markalarının çeşitli modellerini kullandım ve şimdi de Sunny SNY-4002 kullanıyorum. "Kelebek kadar olmayan" aklımla şu ana kadar kullandığım en iyi DVD/DivX oynatıcı olduğunu söylüyorum, tabii eğer kelebeklere inanıyorsanız :-)
@sparhawkisme
Benim ilk çıkan Sunny modellerinden birine sahip olduğum anlaşılmıyor mu ? :) Destek konusunda inanılmaz kötüler demek istiyorum. Ben bir malı sadece satın almam teknik desteğini de satın aldığıma inanırım. 3 adet vestel divx player eskittim onlarda ne yazık ki böyle bir sorun olmadı.
Yoksa hardware inanılmaz iyi diyorum ya kimsenin oynatamadığı qpel leri bile sorunsuz oynattı.
Güncelleme: Fabrikadan lütfedip birisi telefona çıktı. SJ 2903 modeli için altyazı güncellemesi yapılabildiğini fakat bunun kendileri aracılığı ile olması gerektiğini belirtti. Bakalım o ne ki acaba diye servislerden birine(ki kendileri cihazı görmeden tanıyamadıklarını iddia ediyorlar iç eğitim hiç yok herhalde) bu durumu anlatıp kısa süre içerisinde cihazı geri alabilecek miyim?
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar