Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan bildirgec.org'da: "Photoshop’ta gerçekçi bir gözyaşı çizelim"
\

Son zamanlarda gündeme gelen üç boyutlu görüntü olayı artık çok daha yaygınlaşmanın eşiğinde. Fujifilm’in FinePix Real 3D W1 adını verdiği yeni ürünü üç boyutlu fotoğraf ve video çekebiliyor. Mevcut teknolojilerde üç boyutlu görüntüler özel gözlüklerle algılanabilirken bu zamazingo ile gözlüklere ihtiyaç duymadan aynı etki sağlanıyor.

FinePix Real 3D W1
FinePix Real 3D W1

Özet olarak anlatmak gerekirse, 10 mega piksellik iki sensor iki farklı kare yakalıyor, özel bir işlemle birleştirilen bu iki görüntü ekranda üç boyutlu olarak görünüyor. Burada bir noktaya açıklık getirmek gerekir ki görüntü sadece FinePix Real 3D W1’in üzerindeki ekrandan veya FinePix Real 3D V1 adlı dijital çerçevede üç boyutlu görünüyor. Aynı zamanda normal fotoğraf ve video da için de kullanılabilen zamazingo iki merceği olmasının avantajlarını kullanarak, aynı anın görüntüsünü farklı ayarlarla çekebilmeyi sağlıyor. Son olarak ekleyelim Kamera ve dijital çerçeve eylül ayında piyasaya çıkacak ve fiyatları henüz açıklanmış değil.
FinePix Real 3D V1
FinePix Real 3D V1
Spacer
Spacer
Spacer

Yorumlar

Sanırım gelecekte çoğu camera üreticisi bu standardı yakalayacak. şimdiki Real-d sinemalarında olduğu gibi...

Türkiye'ye gelmesi 2010'u geçer.

"aynı anın görüntüsünü farklı ayarlarla çekebilmeyi sağlıyor" farklı ayarlardan kastınız sanırım farklı açılar, yoksa aynı diyafram enstantane ve hassasiyet ayarları kullanılıyor.
haberin 3ayak.org versiyonu: w1 & v1.

hayır kastım kesinlikle farklı açılar değil zaten arasında 4, 5 santim olan sensörler ne kadar farklı açılardan çekim yapabilir ki? farklı ayar derken tamamen farklı ayarları kastediyordum. mesela farklı renk, ışık, poz ayarları, farklı zoom seviyeleri, farklı özel çekim modları gibi.

"lets you simultaneously take two shots at different settings, one through each lens. You can set separate exposure and color settings for each. For example, you can shoot one wide-angle image and one zoomed-in image at the same time or apply different scene modes to each photo."

@kalsiyum sandoz "farklı zoom seviyeleri" bu bahsettiğiniz şey zaten farklı açılara tekabül ediyor, bir objektif tele olarak kullanılırken diğeri geniş açı olarak kullanılabiliyor.
imaj işlemcisinin yaptığı renk müdahelelerini sallarsak aynı kareyi farklı algılayıcı duyarlılıkları vesilesiyle farklı enstantane ayarlarında da kayıt etmek mümkünmüş, bu kısmı dikkatimden kaçmış. zaten bu bahsettiğim şeylerin de tamamı 2 boyutlu fotoğraf için 2 algılayıcı barındırması sayesinde geçerli.

Piyasaya giriş fiyatı ne kadardır acaba. Rekabet doğar artık, 3g gibi

turkiyede direkt fuji'den alirsaniz, size 5 tane de 3d fotograf bastirma hakki veren hak kazaniyorsunuz. ben aldigim donem 1000$ civariydi, simdi cesitli sitelerde 600 TL'ye kadar dustugunu gordum.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.

son yorumlar

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu