Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan bildirgec.org'da: "birbirinden harika 5 joomla eklentisi!"

The Van De Graaff jeneratörleri ve Sihir

Van de Graaff jeneratörleri statik (durağan) elektrik üreten araçlardır. Elektrostatik jeneratör (En iyi örnekleri Van de Graaf jeneratörü ve Wimshurst makinasıdır.) mekanik enerjiyi, elektrostatik endüksiyon veya sürtünme ile üretilen eşit ve zıt elektriksel yüklere bölerek kullanır. Bu aletlerle birbirinden ilginç cihazlar yapılmış.
İlk olarak aşağıda görülen sihirli çubuktan bahsetmek istiyorum.Çubuğun içine yerleştirilen küçük "Van De Graaff" jeneratörleri ile bakın neler yapılmış. Bu çubuğu salladığımızda cisim hareketlerimiz yönünde havada durabiliyor.

\

Videosunu izlemek için tıklayın...

Yani bu sıralar etrafınızda Harry Potter'ler çoğalırsa hiç şaşırmayın :). Bu arada merak edenler için söyleyim Amazon da satılmaya başlamış bile.

Bahsedeceğim ikinci cihaz ise The Van De Graaff jeneratörü ile oluşturulmuş bir topuz. Elektrostatik elektrik yüklenen topuza dokunan kızın saçlarının nasıl dik dik olduğunu aşağıda görüyorsunuz.

\
\

Videosunu izlemek için Tıkla’ yın.

Spacer
Spacer
Spacer
  • MGokalp
  • 5 yorum var
  • 27 Kasım 2008 15:00

« önceki yazı
jvc dla-hd750
sonraki yazı »
pioneer bdr-s03j

Yorumlar

nasıl yani anlayamadım teknoloji haberi mi yapıyoruz burda yoksa matrak bişey mi ya ben siteyi teknoloji hakkında bilgi veriyor sanmıştım böyle şeyleri görünce şaşırdım dur bend tom ve jerry çizgifiliminden alıntı filan yüklüyüm de haber olsun hahahaha

mursel777 | 13 Aralık 2008 02:43 |  

" Bu aletlerle birbirinden ilginç cihazlar yapılmış." kısmındaki teknoloji vurgusunu görmüyorsan o senin sorunun.
Ayrıca güzel yorumların için sanırım siteden uzaklaştırlmışsın...

Son gülen iyi güler... 6 kişi tutmuş hemde bak :)

Turkkod | z | b | h | 10 | 3 | s |

Van De Graaff jeneratörü kadar uraşması zevkli bişey yok arkadaşlar, kullanımı hayal gücüyle sınırlı

Küçükken bilim şenliğinde kola kutusundan yapmıştık ve birinci olduk. 1,5 volt pil kullanarak adam çarpıyorduk.

yes, I'm a physicist. but I didn't see info about van de graaff machine. it's disgusting. you are awful. I'm writting on google " how is made van de graaff generator" and it get in my front it's stupid. I agree with mursel777 if you throw me on this site I'll close this site ok. see tou soon:)))

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.

son yorumlar

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu