Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan kodaman.org'da: "Python ile Otomatik webbrowser acma"
Ses Gözlüğü
Ses Gözlüğü
vOICe system adı verilen bir sistem görme özürlülerin "sesleri görmesini" sağlıyor. Sistemde ışık önce ses sinyaline dönüştürülüyor, daha sonra beynin görme ile ilgili bölümünde bir görüntü oluşturuyor. Philips Research Laboratories, Philips Araştırma Laboratuvarları tarafından üretilen bu gözlükler kendi içlerinde her saniye fotoğraf çeken ve bu görüntüyü daha sonra sese dönüştüren yazılıma sahip bir kamera ile geliyorlar. Parlak alanların sesi yüksek tona sahip. Hatta stereo etkisi ile cisimlerin yerleri de belirlenebiliyor. Ayrıntılı bilgiler burada ve burada.
Elektrod Nakli
Elektrod Nakli
Spacer
Spacer
Spacer
  • adoxus
  • 3 yorum var
  • 21 Haziran 2006 14:30

Yorumlar

Bu sisteme başka bir yerde de daha önce değinmiştim aslında.
Efendim öncelikle bu teknolojide beyinde görüntü oluşturma denen bir durum söz konusu değil.
Elektrod nakli diye verilen foto da aslında duyma bozukluğu yaşayan insanlar için dizayn edilmiş iç kulak uyarıcı bir nevale. Yukardaki görme haberi ile alakalı değil. Ön bilgi olsun diye sunulmuş.

Bu sistemin çalışma prensibi aslında tamamen beynin öğrenme kabiliyeti ile ilintili. Kamera olarak kullanılan gözlükler, gördüklerini benzer şekilde ses sinyallerine çeviriyor. Bir nevi sonar diyebiliriz. Bu aleti kullanan kişi, beyninin yardımı ile bir süre sonra sinyallerin ne anlama geldiğini öğrenmeye başlıyor. Yazıda eğitimli bir kulağın normal görmeden daha çok bilgiyi ayırdedebileceğinden de bahsedilmiş (tabi görme saniyede 30 civarı kez yapılırken, bu alet saniyede bir çevreyi tarıyabiliyor). Tabi kişinin kulağında hiç bir duyma problemi olmaması da bir gereklilik.
alltaki linklere bakınca hatırladım, daha önce benzer bir yorumu dilden beyne veri aktarımı yazısı için yapmıştım. Çalışma prensibi yine aynı tabi.

dare devil filmini anımsattı bana :)

Bana da.

Yolu bilmek ile yolda yürümek arasında fark vardır | Morpheus

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.

son yorumlar

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu