
ScubaDoo ile sualtı gezileri daha konforlu. Kozmonotların başlıklarındaki pencerelerdeki gibi, oldukça geniş küresel bir haznenin içine başınızı sokuyorsunuz. Bu hazne aynı zamanda size gereken hava karışımını (ağızınıza taktınız bir şnorkel olmadan) sağlıyor. Böylece normal nefes alıp vermeniz kolaylaşmakta. Bir scooter'a binercesine rahat tasarlanmış oturağı ve 2,5 deniz mili hızıyla, kendinizi yormadan etrafa odaklanmanıza yardımcı oluyor. Vücudunuzun suyla temasını engellemeden, denizaltı keyfi yaşatması başka bir güzel tarafı. Elektrik motoruyla çalışan denizaltı taşıtının pilleri 1,5 saat, hava tüpü ise 1 saatlik gezintiye olanak sağlıyor. Bu da, kısa mercan resifi gezileri için yeterli sayılabilir. Bir şamandıra ile su yüzüne bağlantısı olan scubaDoo'nun değişik versiyonları da mevcut. ScubaDoo ile, Maldivler, Malezya, Karaibler, Meksika, Pilipinler, Kızıldeniz gibi sualtı hayatının zengin olduğu sularda toplu turistik geziler düzenlenebiliyor.
ScubaDoo 1, 2, 3
« önceki yazı SportFone JHM3005 Kulaklık |
sonraki yazı » Portatif vantilatör |
harikaymış. hemen bir tane istiyorum. yok yok bir kaç tane istiyorum arkadaşlarımla dolaşmak için. en iyisi 5-10 tane isteyeyim, şirketleşeyim. :)
teşekkürler sayın zabun :))
ehah aslında komik gözüküyor
nitekim birşey gelip benim bacağımı ısırır mı
böyle şeylerden hafif tırsarımda :)
Şunu soylemekte yarar var aletli dalış ile yaptığımız ekipmanda soluma için kullandığımız parçanın ismi "maps"dir. Snorkel aletsiz dalış esnasında kullanılır. Kendi görüşüm ise torpil benzeri aletlerin bence daha kullanışlı olduğu bunun sebebi 1 güvenlik sebebi ile hava kaynağımın hep sırtımda olmasını tercih ederim 2 sualtında özgür olmayı özellikle daha fazla deniz canlısı olması muhtemel taş altlarına, oyuklara bakabilmemi sağlayacak daha kompakt tasarımları tercih etmemdir.
@baleyus, bu taşıt profesyonel dalış geçmişi olmayan insanların, sualtı zevki yaşamaları için tasarlanmış. Elbette hepimiz birer, Haluk Cecan, Jaques Yves Cousteau olmak isteriz. Maalesef bu, sadece 6-7 günlük yaz tatilleriyle olacak iş değil. Snorkel yada maps sonuçta hava solumak için kullanılan bir aparat yok ama bu farkı öğrendiğimiz iyi oldu teşekkürler.
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar