Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 10marifet.org'da: "Keçeden Kalem Süsü"



Miraball 360
Miraball 360

Durağan reklam yerine renkli ve hareketli reklamlar hep daha dikkat çekici olmuştur. Bunun için vitrinlerde kayan yazı panoları kullanırlar genelde.
Ancak bu panoların sorunu, kullanılan led adeti ve ledleri süren entegrelerin maliyeti nedeniyle pahalı olmalarıdır. Örneğin 3renk (RGB) led için 0.1$ desek, 100*100 'luk bir pano için 10.000 led gerekir ki, sadece led maliyeti 1000$ olacaktır.
Çözüm insan gözünün bir bug'ından faydalanmaktır. Bu şekilde biraz önce örnek verdiğimiz 100*100 'luk panel için sadece 100 led kullanıp, bu ledleri uygun hızda döndürmemiz yeterli olacaktır. Internet üzerinde "persistence of vision", "POV", "propeller led" veya "propeller display" diye aratarak bir çok örnek görmeniz mümkündür.

Gelelim ürünümüze; yukarıda bahsettiğim POV yöntemini kullanan Miraball'u 32$ gibi komik bir rakam ile bu siteden alabilirsiniz. Ürünü çalışır halde görmek için bu adrese bakınız. İçinde hazır gelen müzikler pek güzel değil, kullanılan arabirim biraz dandik ve birazcık gürültülü ama elde edilen sonuçlar oldukça tatmin edici.


Spacer
  • gnostic
  • 0 yorum var
  • 29 Şubat 2008 15:05

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

İlgili Yazılar

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

Tutulanlar banner

RSS Dosyası
pillikutu