Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan hafif.org'da: "Edebiyatımızın Kadın Kahramanı; Halide Edip Adıvar"

COM-BAT gibi casus robotlardan piyasada oldukça fazla bulunsa da COM-BAT barındırdığı üstün özellikler ile diğerlerinden ayrılıyor.

\

Michigan Universitesi tarafından geliştirilen COM-BAT'ın boyu sadece 6 inç. Özellikle ordu tarafından kullanılması düşünülen COM-BAT ufak boyutu sayesinde farkedilmeden askerlere gerçek zamanlı olarak veri sağlayacak.

COM-BAT üzerinde çok sayıda sensör, mikrofon, radyasyon ve zehirli gaz dedektörleri barındıracak. COM-BAT'ın diğer bir önemli özelliği ise rüzgar enerjisi/güneş enerjisi kullanarak şarj olabilmesi.

Robot ile ilgili daha fazla bilgi isteyenler buraya bakabilir.

Spacer
Spacer
Spacer
  • sCoRPionTR
  • 1 yorum var
  • 29 Temmuz 2010 12:43

Yorumlar

Bu yazı daha önce zamazingde yayınlanmış: Burada

about.me/mertalpkocak

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.

son yorumlar

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu