
Thanko, içerisine video kamera yerleştirmiş analog kadranlı bir kol saatini satışa çıkardı. Objektif yakından bakılmadıkça farkedilemeyecek şekilde, kadranda saat 1.00 ve 2.00 arasında bulunuyor. Tek tuşla 2 saat boyunca, 352 x 288 çözünürlüğünde sesli video kaydı yapılabiliyor. avi formatındaki kayıt, 4GB'lık yerleşik bir hafıza bölümüne işleniyor. Saatin pili USB üzerinden 4 saatte şarj olabiliyor. Windows XP / Vista uyumlu ürün 125$ fiyatla satılıyor.
[designboom] [örnek video I zip] [örnek video II zip]


« önceki yazı Dünyanın En Küçük Optik Faresi |
sonraki yazı » WebEar – Web kameralı kulaklık |
Teknolojinin geliştiğini böyle cihazların üretilmesinden değil, böyle cihazların astronomik olmayan fiyatlarla(~ $100) satılmasından anlıyorum.
Çünki 7-8 sene önce Casio nun kameralı saati satılıyordu, yani çok yeni birşey değil.
@trampfd casio'nun 7-8 sene önce piyasaya sürdüğü kameralı saatler aşağıdakilerdi diye hatırlıyorum. bunlar video kaydı yapamıyorlardı çok düşük çözünürlükte (176 x 144 piksel) fotoğraf çekebiliyorlardı. casio'nun video çeken modelini atlamışım siz yazınca merak ettim hangi model olduğunu da yazın öğrenmiş oluruz.
bence haberözel, deşifre ve arena muhabirlerinin hemen bundan alması lazım işleri rahatlayacak o bakımdan söylüyorum :)) ama öbür yandan da bu saatlerle gizlilik diye bişey de kalmaz ortada yine özel yaşam gitti güme :/
zabun, ben direk dahili kamera özelliğinden örnek verdim kendi görüşüm için, detaylı olarak casio nun özelliklerini bilmiyorum video kaydı yapar mı yapmaz mı.
dediğiniz gibi dar kapsamda "üzerinde kamera bulunduran kol saati" fikri çok yeni değil ama bu pencereden bakıldığında hiçbir ürün için yeni diyemeyiz. insanoğlu hayal edip bu hayallere ulaşmaya çalıştıkça, dünün hayalleri bu günün gerçeklerine dönüşmekte. zamazing.org'de aslında bir ilkel örneği bile olmayan, sadece bilgisayar üzerinde tasarlanmış çizimlerden oluşan hayal ürünü teknolojik cihazların anlatıldığı yazıların yayınlanmasına da bu sebeple izin veriyoruz.
@trampfd, "teknolojinin geliştiğinin göstergesi, ürünlerin fiyatının düşmesidir" şeklindeki bir çıkarım -tek başına her durumu açıklamasada- pek yanlış değil. Bir cihazın yapılabilmesi, bir teknolojinin bulunması demek, onun hemen piyasaya sunulabileceği manasına gelmemekte. Bu cihazın/teknolojinin ergonomik, ekonomik, estetik, yaygın vs şekilde kullanılabilmesini sağlamakta önemli. Örnek verecek olursak; LCD teknolojisi, belki 30 seneden bile fazla bir süreden beri biliniyordu. Fakat ilk zamanlar pahalı üretim süreçleri sonunda elde edilen ilkel ürünler, ne cüzdanları ne de ihtiyaçları tatmin edebildi. Günümüzde hala gelişmekte olan LCD üretim prosedürü; daha kaliteli görüntü elde eden, daha uzun ömürlü, daha ucuz ekranlar üretmeye çalışmakta. Bu konuda başarı sağlandığını, panel televizyon fiyatlarının ekran büyüklüklerinin, ömrünün ve kalitesinin artmasına rağmen, fiyatların 30.000 liralardan 1500 liralara inmesinden anlayabiliyoruz.
Casio demek üzereydim ki zabun söylemiş zaten.
az heves etmemiştim o saate.
Casio saatlerine buradan bakabilirsiniz.
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.