Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan torpilli.com'da: "Uzun vadede daha çok kazanmak"
\

Michael Rakowitz çok soğuk havalarda evsizlerin hayatını kurtarabilecek "paraSITE" isimli bir konsept geliştirmiş. Ana fikir, binaların ısıtma/havalandırma sistemlerinde kullanıldıktan sonra bina duvarından dışarı verilen sıcak havayı değerlendirmek. Rakowitz bu amaçla, sıcak havayı içerisinde dolaştıran kanal sistemlerine sahip çadırlar tasarlamış. Ana kanal binanın sıcak hava çıkışına bağlanıyor. Buradan gelen sıcak hava, şişerek çadırın iskeletini oluşturan kanalcıklarına yayılıyor. Bu çadırlar sadece plastik poşetler ve selobantlarla yapılabilen son derece ucuz, basit hayat kurtarıcı çözümler. Rakowitz tasarladığı farklı çadırlarla birçok evsizin ısınmasını sağlamış.

\

\
\
\
\
\
Spacer
  • zabun
  • 5 yorum var
  • 03 Aralık 2008 01:57

sonraki yazı »
adtec ad-mp15a

Yorumlar

hayır işleri :) Türkiyede yapsan kaçak yapı muamelesi görür patlatılır

sair zamanda patlatılmaya patlatılırda, -15 gibi keskin soğukların olduğu gecelerde kimse sokakta bile dolaşmaz. ikincisi bu konsept seri şekilde üretilirse, ucuz olacağından biri patlatılsa/patlasa bile diğeri cepten çıkarıp takılabilir.

Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda, aklınız onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar | Dr. David J. Schwartz

İnsan odaklı böyle sosyal bir projeyi hayata geçirdiği için Michael Rakowitz'i kutlamak gerek.Dünya,hala üzerinde yaşanabilecek durumdaysa böyle insanlar sayesindedir. Kızılayın stoklarında, yanlış depolama nedeniyle kullanılamaz hale gelen çadırları unutmadık. Beklenen İstanbul depremine önlem olarak, bü tür çadırların geliştirilerek depolanmasını, etkili yetkililerimize öneriyorum. Teşekkürler.
-Elektrikli devrimler, doğal akışında olmaz zabun...

Paran kadar değil, bildiğin kadar konuş.

sevdademi kıza söyler de, gelinler duymaz.

Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda, aklınız onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar | Dr. David J. Schwartz

Cok super fikirmis gercekten! Fakat dediginiz gibi biri gelip sirf gicikligina patlatir. Once insanlik!!

[www.schnello.at] [http://kriegertr.mybrute.com]

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

İlgili Yazılar

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

Tutulanlar banner

RSS Dosyası
pillikutu