Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 22dakika.org'da: "Show Tv'de Heroes !"

viper'a benzeyen dodge circuit EV esasında tıpkı tesla roadster gibi lotus europa zemini üzerine kurulmuş bir elektrikli otomobil.

\

crysler içinde bulunduğu mali kriz ile boğuşurken, ne yazıkki muhtemel bir geç kalınmışlık ile dodge circuit'i piyasaya sunuyor.
\

trafikteki tarihi içtenyanmalı motora sahip otomobillerden bile eski olan bu tür araçlar, crysler için esasında yeni bir uğraş değil. öncelikle GM ve crysler, 70'ler ve 90'lar da bir çok kez elektrikli otomobilleri pazara sürmeyi denemiş ancak teknolojik başarısızlıktan çok piyasa başarısızlığına uğramışlardır.
\

hatta who killed the electic car? diye de bir belgesel filmi var bu durumun.
\

ancak şimdilerde yeni bir devrim yaşanıyor hepimizin bildiği gibi, şimdi bir bilinç oluşmakta. tabi firmaların çoğu geç kalmışta olsalar elektrikli ve en önemlisi temiz/çevreci ve hatta ekonomik bu otomobiller için yeşil ışık yaktılar.
\

bi yeni akım ile fırsat bilen girişimciler, önceleri crysler gibi devlerin bile elektrikli otomobilleri sokamadıkları pazarlara giriyor bu pazarda yeni yeni firmalar türer hale geliyor. hatta dodge'nin bu modeli mi yoksa tesla'nın roadsteri mi daha uzun yaşayacak diye tartışmalar bile yok değil.
esasına bakarsak tesla ya da dodge circuit makyajları ve bir kaç teknik yapısı dışında hemen hemen aynı olsalar da yolun başında sayılmazlar mı? bu araçlara talep arttıkça çeşitler ve teknolojiler gelişecek. unutmamak gerekirki hayatımıza yön veren hemen hemen tüm teknolojilerin temeli savaşlarda atılmıştır. gerek askeri gerek iktisadi savaşlarda... o zaman bu seferde bu piyasada bir rekabet doğmasını izleyelim.
\

bu kadar edebiyat,tarih ve felsefeden sonra, 2010 ya da 2011 gibi piyasaya sürülecek olan yolların yeni ve çevreci viper'ı dodge cirduit'in özellikleri ise kısaca şöyle:

2 kişilik kupe,
dönüş mesafesi 11 mt.
ön arka bağımsız süspansiyon,
arkadan itiş ve 200KW ( 263 beygir ) elektrik motoru.
0-100 hızlanması 5 sn'nin altında
enfazla 193 km yapabilen bu araç 200 küsür km menzile sahip...

Spacer
  • emsvizyon
  • 4 yorum var
  • 01 Nisan 2009 12:10

Yorumlar

önsiparişler başladığında talip olacağım bir araç. Tesla'nın yanı sıra Dodge Viper hastalığım beni yenik düşürüyor.

Ancak yan görünüşünden Ferrari kokulu ön tasarım dikkatimi çekti.

esasında ferrari kokuludan çok bildiğin lotus europa ;) sadece ön ızgara dodge çizgisinde hepsi bu.

\

Sonunda doymak bilmez Amerikan halkı da acı gerçekleri görmeye başladı. :)

Experience is priceless http://irigtigin.wordpress.com

benim bahsettiğim yukarıdaki Duruncu renkli yan görünümdü. benzerlik bana göre bir Lotus kadar yakın, bir o kadar da kopya. Ancak dediğim gibi, Dodge hayranlığım yine de bu arabayı tercih ettirir.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu