Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan bildirgec.org'da: "80'lerden kalma müzikler"



\
Bahar aylarının gelmesi ile birlikte insanların dışarıda daha çok vakit geçireceği düşüncesinden yola çıkan elektronik eşya üreten firma bir kaç işlevi olan radyo imal etmiş ama yabana atılmıyacak en büyük özelliği telefon şarjını manyeto yolu ile yapabilmesi. Ayrılmaz bir parçamız olan cep telefonlarımızın şarj işlemi için muhakkak elektrik olan bir ortama ihtiyaç duyduğumuz gerçeğinden kaçmamızı sağlıyabilmesi çok güzel ama şimdilik belirli cep telefonlarını radyonun yanında verilen bağlantı kablolarından telefonumuza uygun olanı taktıktan sonra yan tarafta gözüken manyeto kolunu çevirerek şarj işlemini gerçekleştirebiliyormuşuz. AM/FM radyo kanallarını alabilmesi, led işığı ile etrafı aydınlatabilmesi, acil yardım için siren sesi çıkarabilmesi diğer özellikleri bu marifetli radyonun diğer özellikleri.

Şimdilik şarj edebildiği Cep telefonlarının modellerine buradan bakabilirsiniz.

kaynak


Spacer
  • necil
  • 4 yorum var
  • 29 Mayıs 2007 10:24

Yorumlar

Bir sürekli elektrik kaynağından ne kadar süre ile uzak kalıyoruz ki; bu nedenle işlevsel değilmiş gibi geldi bana, mobil telefonumu 2 günde bir şarj ediyorum. Bir de radyolu ve mp3 çalarlı mobil telefonlar piyasaya sürülmüşken, manyetolu radyoyu ne yapayım :D

@sivilizma, sivil savunma amaçlı kullanılabilir. Savaş sırasında sığınakta savaş haberleri en basit ve kesin şekliyle radyo yayınlarıyla sivil halka ulaştırılabilir. Deprem bölgesinde ise sadece kablosuz telefonlarin işe yaradığını hep beraber yaşayarak öğrendik. Cep telefonlarını şarj edecek elektrik, şebekesinden kesilmişti. Bir sel felaketinde eve kapalı kalan bir ailenin belki tek umudu sarjı bitmiş bir cep telefonu olabilir.

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. Mevlana

Sevgili Zabun; haklısın. Afetlerde, savaş zamanı vb. durumlarda bu tip şeyler gerçekten hayat kurtarır. Ancak en kötüsüne hazırlanmaya kalkarsak, evlerimiz bu hazırlıkların yarattığı ağırlıktan çökebilir. Afet ekiplerinde yer almış biri olarak bahsettiğin mucizevi öyküleri duydum da gördüm de. Kaderci değilimdir, elden geldiğince önlem alınması taraftarıyım, fakat yine de aşırıya kaçmamalı diye düşünüyor ve ürünün işlevsel olmadığını iddia ediyorum.. ve umarım sen yanılırsın ve kimsenin bu tip ürünlere ihtiyacı olmaz :)

Dostlarım tüm yazdıklarınız okudum haklısınız am ben bu yazıyı hazırlarken kötü yönlere bakmadan sıcak günlerde seyahati ağırlı olarak deniz kenarı değilde dağlara ,yaylalara gidenlerin çok işine yarayacağını düşünerek yazmıştım bir de bu yönden düşününce çok işe yarayacağını sanıyorum,ama çok haklısınız geçmişte yaşadığımız deprem gibi, kötü günlerde kullanmak nasip etmesin.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

Tutulanlar banner

RSS Dosyası
pillikutu