şurada hakkında fikir sahibi olmamızın iyi olacağı düşünülmüş 17 adet elektrikli araç listelenmekte...

« önceki yazı Care-O-bot® 3 |
sonraki yazı » Oyuncak Gibi İş Makinesi : Muck-Truck |
geçende ntv yeşil ekranı seyrederken elektrikli arabaları tanıtıyordu benimde aklıma böyle bir yazı yazmak gelmişti :)
Türkiye'de elektrikle çalışan otomobillerin satışıyla beraber ortaya çıkabilecek olası durumlar;
Vs.Vs
Hani benzinli motor teknolojisini yakalamak belki imkansız denebilir, bari otomobil sektörü için yeni sayılabilecek olan "elektrik motoru" teknolojisi üzerinde çalışmalar başlatılmalı. Sadece motor üretip satan, teknoloji geliştiren bir yan sanayi sektörü doğabilir. Dikkat ederseniz elektrikli otomobil üreten adı bilinmedik şirketler ortaya çıkıyor. Şu an bile pazarda dikkate alınabilir bir talep varken, yakın gelecekte alternatif enerjili araçlara ciddi bir şekilde rağbet olacak. O zaman o küçük şirketlerden bazıları ürettikleri teknolojilerle birden atak yapacaklar. belki (google örneğinde olduğu gibi) adı sanı bilinmeyen bir şirket, güzel bir fikirle, kısa zamanda general motordan daha büyük oluverecek.
@drol çok güzel yorum ayrıntılı gelecek öngürüsü için teşekkürler! haksızsın diyemem
@zabun , elektrik motoru tasarımı bence içten yanmalıdan daha kolay ve farklı yapılabilecek görünüyor ama bursada bu konuda bir çalışma olduğunu duymadım (yedek parça ve otomiv sektörüne yakınlığım vardır) ancak şunu söyleyim bizim tüpgazcılar çoktan elektrikli mini kamyonlarını almışlar su ve tüp dağıtımını onunla yapıyorlar bu bile iyi bir gelişme diyorum.
Şu pek havalı otomobili de unutmayayım, uzun süredir aklımda araştırıp duruyorum. İhtiyaç duyulan basınçlı havanın kol kuvvetiyle çalışan pompa-kompressör ile depolanmasının başarıldığını hayal ettiğimde neredeyse bedavaya yolculuk yapılabilir gibi geliyor. Sıfır emisyon da cabası. [video]
kol gücü !
-abi bi et atsan şu arabaya :)
Sıvı yakıt, gaz yakıt derken elektrikle çalışan araçlarda ciddi artışlar oldu ve daha da olacağına eminim.
Elektrik ile çalışan araçların hala adı sanı pek bilinmeyen firmalar tarafından üretilmesi ve hep performans konusunda eksik kalmasının bence en önemli sebebi fosil yakıt tedarikçilerinin oluşturmuş olduğu karteldir diye düşünüyorum.
Küçücük imkanlarla evinin garajında güneş panelleri ile birileri otomobil yapabiliyorsa bu otomotiv devleri daha iyisini neden yapamıyor.
Offf bilmiyorum belkide ben bu sıralar fazla komplo teorilerine daldım ve yanılyorumdur..
bunlar komplo teorisi değil sevgili arkadaşım :) ayrıca teknolojinin değil siyaset ve ekonominin konusu bunlar... bir kaç kişi böyle düşünmeye başlayınca paronoyaksın damgasıyla, komplo teorisi üretmekle suçlanır... diğer insanlar da "acaba bende öylemiyim" der... tıpkı yorumunda düştüğün şüphe gibi... yapılamaz diye bir şey var mı sence? yapılmaz diye birşey olur ancak bu konuda... içten yanmalı motorlu araçlarla aynı zamanda ortaya çıkmış ve kullanılmış ( hatta bir dönem daha fazla, 100 yıl önceden bahsediyorum) elekrikli otomobillerin benzine yenilişini incelemek gerekir... sonucu buluncaşimdi de elektrikli ve melez araçların ön plana çıkmalarının nedenlerini anlamış olacaksın ;)
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar