Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan ucandaire.org'da: "The Mutant Chronicles trailer yayınlandı"



\
bir dönem teknolojinin göstergesi olarak kabul edilen kablolar, ilerlemeler bu hızla giderse çok yakında ilkelliğin sembolü haline gelecekler. kablolar günlük yaşamımızdan adım adım geri çekiliyorlar.

"kablosuz hafıza kartı" tanımı ilk anda biraz kulak tırmalıyor. ancak durumu fena anlatmıyor. bu kartı bilgisayarınıza bir kez tanıttıktan sonra hangi alete takarsanız takın, o aletin bilgisayarla olan iletişimini ve veri alışverişini kablosuz olarak sağlayabiliyorsunuz. diyelim ki fotoğraf çektiniz. çektiğiniz fotoğrafları herhangi bir kablo bağlantısı kurmadan bilgisayara aktarabilirsiniz.

\

burada da göreceğiniz gibi, bu hafıza kartı KODAK Gallery, Shutterfly, Wal-Mart, Snapfish, Photobucket, Facebook, Webshots, Picasa Web Albums, SmugMug, Flickr, Fotki, TypePad, VOX, dotPhoto, Phanfare, Sharpcast ve Gallery gibi briçok web sitesinin fotoğraf paylaşım seçeneklerini destekliyor.

elbette usb kart okuyucusu da yanında.

ek kaynak


Spacer
  • odo
  • 7 yorum var
  • 14 Kasım 2007 02:44

« önceki yazı
uzaktan kumandalı arı
sonraki yazı »
USB LED Masa Lambası

Yorumlar

haberin 3ayak.org'da yeralan versiyonu: eye-fi.

septic fresh . "müstehcen renk?.." | {3ayak|b|h|z|ud}
\
Daha öncede PDA'lar için üretilen, SD-MMC yuvalarına takılabilen çeşitleri vardı. Bunların hacimleri normal SD kartlarınkinden biraz uzun olduğu için, tümüyle cihazın içerisine yerleştirilemiyor; bir kısmı dışarıda kalıyordu. Bu küçültülmüş hali pek iyi olmuş, üstelik aynı hacimde 2GB kadar da bellek için yer ayrılması da yararlılığını artırmış.

zabun'un bahsettiği kartların doğrudan wi-fi özelliği yok, ama takıldıkları smarthpone ve pda'lere wifi özelliği kazandırıyorlardı. Hatta ilk çıkan modelleri sadece wi-fi özelliği içindi sonradan hafıza özellikleri eklendi.

microsoftun yeni işletimsisteminde masaya konan makinadan resim alırken kullandıkları teknoloji bunun gibi birşey sanırım.

Koray KIRCAOĞLU sayfam yenilendi mis gibi oldu:[mncvizyon.com] [hengame.mobil] | Hedef Yunanistan the box said 'requires windows 95 or better'. so I installed linux.

Alison DeLauzon isimli bir turist Florida'da tatildeyken bir restoranda kamerasını unuttuğunda tüm tatil anılarını kaybettiğini sanmıştı. Hem yeni doğmuş çocuklarının resimleri hem de bir çok tatil anısı yok olmuştu.

Oysa DeLauzon ailesi birkaç gün sonra ne kadar yanıldığını gördü. Kablosuz internete bağlanabilme yeteneğine sahip bir bellek kartı takılı olan makine, bir süre sonra DeLauzaon ailesi ile irtibata geçti. Önce tatilde çekilmiş olan tüm resimleri, arkasından da kamerayı çalanların resimlerini evdeki bilgisayara gönderdi.

\
Eye-Fi'nin hırsızları yakalama serüveni:

Alison DeLauzon kamerasını restoranda unutur.
İki uyanık restoran görevlisi kamerayı cebe atarlar.
Birbirilerinin resimlerini çekerler.
Alison DeLauzon'un kamerasında Eye-Fi isimli bir SD kart kullanılmaktadır.
2 GB kapasitesi olan bu kart aynı zamanda kablosuz internete bağlanma yeteneğine de sahiptir.
Yaklaşık 100 dolar olan bu kart, kablosuz ağa bağlandığı anda içindeki resimleri önceden ayarlanmış bir fotoğraf paylaşım servisine veya ev bilgisayarına gönderebiliyor.
Hırsızlar güvensiz kablosuz ağı olan bir yerde otururlar.
Eye-Fi bağlantıyı kurar kurmaz resimleri göndermeye başlar.
DeLauzon ailesi resimleri aldığında şok olur. Florida'da gitmiş oldukları restoranın garsonları karşılarındadır.
Restorana ulaşılır, kamera kurtarılır, aile şikayetçi olmaz ama garsonlar yine de işten atılır.
[kaynak]

nedeni ise geo tagging özelliği ;) çekildiği anı koordinatları kayıt ediyor bu meret ;) acces point üzerinden

sphere

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

Tutulanlar banner

RSS Dosyası
pillikutu