Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan hafif.org'da: "SERİ KATİL ÇİFTLER- 4"

profiline bakın

Evde notebook bilgisayarınızı kullanırken pilini çıkararak mı kullanıyorsunuz? lithium ion pillerde dahi bu gerekiyor mu? pilin ömrünü uzatıyorsa ne kadar uzatıyor? bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak var mı?

şurada ve şurada konuyla ilgili spekülasyonlar var.

fotoçek

Yaklaşık 4 yıl önce Dell inspiron 2500 almıştım. İlk aldığım zaman dolu batarya ile rahatlıkla bir DVD ’yi izleyebiliyordum. İlk aldığım günden beri imkan dahilinde ise( ki bu oran %95’tir) prizde ve pili çıkarmadan kullandım. Şu an pil (doğal olarak) bitik durumda. Yalnız burada bir nokta var; markadan markaya farklılık gösteren bir pil koruma mekanizması mutlaka olmalıdır diye düşünüyorum.

bende bundan var ve 2 senedir kullanıyorum,evde pilini çıkarmıyorum,hem şarja takılı hemde pilli! hatta iki de bir kablosu şarj yuvasından gevşiyor ve pile düşüyor, tekrar ve tekrar takıyorum,halen 1saat 45 dakika rahat kullanıyorum,hiçbirşey yapmasam da yaklaşık 3 saat gidiyor buna karşılık arkadaşımda da başka birtane var(gerçi nette linkini bulamadım :)) var ve satınalalı 1 sene dolmadan pili, 15 dakika bile zar zor dayanıyor…

şarjdan çıkarmamak pile zarar verir fobim var.

hf | bl | zm | 3a | 22d | trp | ud | ym | 10m | pb | so | pl | sp

şarjdan çıkarmayınca pil ömrünün kısaldığını hatta bir süre sonra pilin tamamen kullanılamaz hale geldiğini iddia edenler var. bu konuda bende sarja taktım bekliyorum, iki yıl içinde kesin bir cevap yazarım :p

bende hp pavilion serisinden bi bilgisayar var, iki senelik, bana ikinci el geldi ama benden evvel 1 ay falan kullanilmis, o kismi saymazsak, 2 senedir devamli fiste takili kullaniyorum, tabi %90-95 oranlarinda. arada bir elektrik gittigi zaman ya da priz bulamayip da isim acele oldugu zaman prize takmadan kullandigim oldu. Su an pili ne kadar gidiyor? 1 saatten biraz fazla diyebilirim. ilk geldiginde de 2 saat kadar gidiyordu. yani aslinda pili 2 senelik bir makina icin oldukca iyi durumda kaldi devamli fise takili kullarak.

ilginçmiş.Peki sonuç?Ben pili hiç çıkarmıyorum.%60 prizde %40 kendi şarjında kullanmaktayım bakalım pil ne zamn sonra bitecek :( Allah Korusun.

bende toshiba mevcut, ilk aldığım sıralar 3-4 saat il dayanıyordu, daha sonra yerleşk hayata geçtim ve sürekli fişe takılı çalıştırdım,bi süre sonra aklıma pilin ölebileceği geldi,pille çalımasını test ettim ve hakkaten pil ömrü çok azalmış.

Kuvayi Milliye www.ssbe1.com

bildiğim kadarıyla pil tam doluysa zaten akım pilden değil güç kablosundan çekilecektir, bu durumda pilin kullanımı söz konusu değil

bende fujitsu-siemens var yaklaşık 2 senedir sürekli fişte kullanıyorum. Sonuç; pil ile 10 dk sonra kendi kendine kapanıyor :)

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

1 2 3 ... 7 Sonraki

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
63
4 gün önce
9
11 Haziran 2008 13:09
0
10 Haziran 2008 08:53

bu site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

Tutulanlar banner

RSS Dosyası
pillikutu