Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan kodaman.org'da: "pillinetwork'te değişim"

çevremdeki insanlara bakıyorum, hemen hemen herkes satın aldığı mp3 çalardan memnun değil. illa bir kaç özelliğini beğenmiyorlar.

yeni bir mp3 çalar alacak kişi olarak, 1 gb’lık bir hafıza ve uygun bir fiyat desem hangisini tercih etmeliyim, ipod mu, mpio mu, akita mı, sony mi, philips mi yoksa diğerlerinden biri mi?

anonim-44216 | 04 Nisan 2006 13:44

1,5 sene kadar önce creative zen touch almıştım. 1 gün pişman olmadım. kuzenimde zen micro, kardeşimde de 512 lik başka bir creative var. ikisinden de hiç şikayet duymadım.

creative ses kalitesi ve şarj açısından süper. tasarımları da fena sayılmaz.

ipod shuffle dışındaki ipod’ların ses kalitesi kötü denebilecek seviyede. (bu sadece benim fikrim değil, headfi gibi profesyonel anlamda bu işi bilen kişilerin fikri. ama kaldı ki earbud kulaklıkların en kralında bile bu farkı ne kadar anlarsınız bilemem. giriş seviyesi bir in-ear kulaklık farkı görmek için yetecektir sanırım.)

sony şarj açısından creative ile baş edebilecek düzeyde fakat mp3leri içine atarken hepsini tek tek atrac formatına dönüştürmesi insanı çok sıkar diye düşünüyorum. ses kalitesi konusunda bir fikrim yok.

philips’ler ise en son baktığımda baya pahalıydı. diğer özelliklerini de bilmiyorum.

ben sizin yerinizde olsaydım ipod shuffle ve creative zen neeon arasında düşünür, shuffle’ın ekranı olmadığı için zen’i tercih ederdim.

Zen bence de iyi bir fikir. Ancak o fiyata kullandığı başka bir cihazda (cep telefonu)mp3 dinlemek daha mantıklı bir yatırım bence…

tiryaki

ses kalitesi deyince; i-river diyorum, başka bir şey demiyorum. Ha menüsü karışık, zor kullanılıyor falan… onlar önemliyse ipod daha iyi tabii.

belki sacma gelebilir ama, bence en mantiklisi en populerini almak. mesela ipod’un populer olmasinin sagladigi faydalar arasinda linux destegi var. kendi sony mp3player’imdan son derece memnun olsam da asla ipod kadar populer olamayacak. bu yuzden de kimse reverse-engineer etmekle ugrasmayacak. kendi programi olan sonicstage de cok kullanissiz ve baska alternatif yok(sony’nin kendi yazdigi bir lightweight mp3 transfer programi var ama o da cok yetersiz. mp3 kalitelerini degistirip atrac’a ceviremiyorsunuz.).

kisacasi ipod tavsiye ediyorum.

i <3 3yanlis

glitchin tavsiyesiyle sony network walkmenlerden aldim. kulakligi cok yetersiz geldi. ancak arastirmalarim sonucunda anladim ki ipodun vs. nin de kulakliklari cok yetersiz. adamlar endustri yaratmislar kendilerine. bayagi genis bir yelpaze var kulaklik secmek icin.

hacker sahsiyetler iriverdan cok memnunlar. bircok modu var. takla atiyor. ipod nanoya video caldiran amcalar var. bunlar guzel seyler.

sony bunnari yapamiyor. sonynin transfer programi pek kotu. ancak atraca cevirmek zorunlu degil, direk mp3 olarak da atilabiliyor.

sonynin bence en mukemmel ozelligi kontrolleri. ben bu aleti spor yaparken dinlemek icin aldim. henuz kismet olmadi spor yaparken kullanmak ama cepte cok rahatlikla kullanilabilecek bir tasarim. cunku avucluyosunuz aleti (ohh) hersey basitce halloluyor sonra. nanoyu cebinizden cikarip ekranina bakmadan kontrol etmeniz neredeyse imkansiz bence. ayrica cepte tasimak icin narin bir alet.

sonucta olay biraz amaca bakiyor. benim gibi kucuk ama fonksyonel bisi istiyorsaniz sony+iyi bi kulaklik tavsiye ederim ben.

EVP

iki senedir creative muvo2 4gb sahibiyim. pek sağlam çıktı. fiyat / hafıza oranı iyi, ses çıkışı muntazam, ayrodinamiklikten havalanmıyor ise de postexitus beyin bahsettiği “cepten çıkarmadan kumandan etme” performansı mevcut,.. lakin hafif uyku bey’in, önce shane hanım’a bir ipod, sonra kendine bir ipod video alması, emektar muvoş’umu derhal gözümden düşürdü.

süper ürünler üretmesine rağmen creative’i iki sebepten tavsiye edemeyeceğim; 1) güzel değil, 2) çirkin. hangi marka alırsanız alın, ipod’un en dandik şafılı kadar kıymeti olmayacak gözünüzde. er geç bir ipod alacaksınız, bu yüzden yatırımınızı uzun vadeli yapın ve direk ipod’u alın.

benim de tek üzüldüğüm nokta ipodlinux gibi bi şeyin benim zen touch’um için olmaması. bugun bana sorsalar ipod video mu zen vision:m mi diye ipodlinux’u bi düşünür, sonra yok lem napıcam diyip zen vision:m’i tercih ederdim.

iriver’ı unutmuşum, gerçekten ses kalitesi konusunda süperler.

ipod video 60 Gb derim. Ses kalitesi konusunda bir problem yaşamadım şimdiye kadar. Belki de kullandığım kulaklıkla alakası vardır.

Ama şunu söyleyebilirim, bu şirin aleti avucuma almadan önce de, avucuma aldıktan sonra da sık sık özlüyorum… (:

Hafıza konusunda benim gibi maymun iştahlı birini bile tatmin edebildiğine göre kimse sıkıntı yaşamaz.

Tek sıkıntım yolda giderken kendisine hakim olmaya çalışmak. Pazar malından daha beter koruyucu kılıflarına bakmak bile istemeyeceğinize eminim. Sırf bu yüzden kısa yürüyüşlerim için ipod suffle bile almayı düşündüm. En azından onun kılıfları çok daha iyi… (iç güveysinden hallice demek daha doğru olur (:

nasıl bir kulaklık kullanıyorsunuz acaba?

dediğim gibi, earbud kulaklık kullanıyorsanız neredeyse en kötü mp3 çaların bile farkını anlayamazsınız. hiç olmadı bir giriş seviyesi olan in ear tipi sennheiser cx300 kulaklıkla karşılaştırma yapmanızı öneririm.

yıllardır bir çok modelini kullandığım iriver’ı ben de tavsiye ederim. bu markada bir çok seçenek mevcut. misticriver‘dan araştırarak seçiminizi yapabilirsiniz.

ben şahsen pmp-120 modeli ile birlikte shure e2c kulaklık kullanıyorum. bulabilirseniz kulaklığı da şiddetle tavsiye ederim.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

1 2 3 ... 8 Sonraki

Son mesajlar tüm mesajları göster

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
13
26 Eylül 2011 20:02
1
07 Temmuz 2010 13:19
  • anonim-44216
80
27 Aralık 2009 12:54

bu site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.

Tutulanlar banner

network siteleri

RSS Dosyası
pillikutu