Büyük harflerle başlıklar atanlar başlıkların diğerlerinden daha dikkat çekici olduğunu mu düşünüyor bilmiyorum ama on başlıktan yedisi büyük harfli olunca çok itici duruyor. Bu yazılar Zamazing’de yayınlanınca haliyle itici gözüken de Zamazing oluyor. Zamazing yönetimi yazıları onaylarken başlıkları normale döndürse olmaz mı? Çok zor olmaz sanırım.
haklısın aslında bu konuda. ben de son yazımda büyük harf kullandım ve sonra pişman oldum açıkçası.
açıkçası benim şahsi fikrim de bu yönde. yine de insanların ifade tarzını bozmamak adına pek müdahale etmek istemiyorum ama küçük harfli başlıkların da daha şık durduğunu düşünüyorum. eğer itirazı olan yoksa başlıkları küçültebilirim. bunun dışında imla hataları da çok sıkıntı yaratıyor. eğer yazıyı değerlendiren bensem elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum ama yazıyı yollayan kişiler de biraz daha dikkatli olsa çok faydalı olur.
bende büyük harfla yazmayı pek sevmiyorum bazen cümlenin başındaki kelimenin ilk harfine dikkat ediyorum ama yinede küçük harfle yazmak bana daha hoş daha sempatik geliyor:)
bana da tamamını küçük harfle yazmak daha güzel geliyor. Ama asıl sorun olan bir başlığı büyüklü küçüklü, diğerini tamamen küçük yazıp belli bir formata sahip olmayan yerler.
baslik adi ustunde baslik olmasi icin buyuk harfle olmasi uygun gibi geliyor bana. normal mesirden bi farki olmali deiglmi ?
Arkadaş madem büyük harfle kullanıln başlıklar itici o zaman insanlar bu başlığa neden girsin?
Ben hep büyük harf ile başlık atıyorum, ama dikkat çekmek kaygısı ile değil, başlık büyük harf ile yazılır diye, büyük harf kullanıyorum.İtici algılanacağını hiç düşünmemiştim. Ama görüyorum ki, hoş olmadığında herkes hemfikir. Şaşırdım açıkçası. Başlıkta büyük harf kullanılması daha uygun gibi geliyor bana.
Büyük harf bağırma, dikkati çekme olarak algılanır we rahatsız edicidir…....: ))))) hiç bişi yazmadan burayı okumam iyi oldu….....peki bnm tarzım cümleler arasına bissürü nokta koymak….....acaba bunun da rahatsız edici olduğunu düşünüyor musunuz_?
özel bir yazışmada elbette istenen tarz kullanılabilir ama sonuçta içeriğin önemli olduğu bir mecrada elden geldiğince geçerli kurallara göre yazmaya çalışmak iyi olur diye düşünüyorum. biz elimizden geldiğince düzeltiyoruz ama o kadar çok site ile uğraşıyoruz ki bir noktada bazı şeyleri olduğu gibi bırakmak zorunda kalabiliyoruz. o nedenle ricam, elden geldiğince yazım kurallarına uyulması, cümlelerin düzgün olması ve noktalama işaretlerinden sonra bir tık boşluk bırakılması. bu şekilde yazıların çok daha düzgün ve kaliteli olmasını sağlayabiliriz.
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
11 |
06 Mayıs 2008 16:33 |
||
31 |
03 Mayıs 2008 00:39 |
||
4 |
14 Mart 2008 19:23 |
||
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar