SIG (Self-Energy Converting Sunglasses) adı verilen güneş gözlüğünden enerji elde ederek taşınabilir cihazları şarj edebilen ilginç bir konsept hazırlanmış.
Hem çok şık tasarımı ile gözümüzü zararlı ışınlara karşı koruyor hem de güneş enerjisinden yararlanma konusunda hizmet veriyor.

Koreli tasarımcılar Hyun-Joong Kim & Kwang-Seok Jeong'un tasarladığı gözlüğün camlarında nano teknoloji yardımı ile çok da pahalı olmayan organik boya ile renklendirilmiş sensörler kullanılmış. Akümülatör ile enerji depolanıp aygıtlara elektrik sağlanabiliyor.

Dünyayı daha iyiye götürebilecek bu mükemmel tasarım ile artık sağır insanlar müziksiz kalmayacaklar, tatlı bir fısıltıyı duyabilecekler ve telefonla konuşabilecekler. Hatta olası tehlikelere karşı uyarılacaklar. ‘Vibering’ adı verilen bu tasarımla ses algılama, yüzük ve kol saati olarak kullanılan ses tanıma sistemiyle sağırlara yardım etmenin mükemmel bir yolu olacak.
Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar.